Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Köpenhamn gör sig redo att divestera

  Foto: Witizia

  Stadens borgmästare presenterade i veckan sina planer på att divestera ur fossilindustrin och göra Köpenhamn till en av världens koldioxidneutrala huvudstäder till 2025.

  Det är meningslöst att flitigt bedriva det politiska målet att bli CO2-neutrala, och samtidigt tjäna pengar på investeringar i kol-, olje- och gasindustrin.

  Det menar den socialdemokratiske överborgmästaren Frank Jensen som hoppas att Köpenhamn ska sälla sig till den skara av huvudstäder som nu satsar på divestering.

  Om förslaget röstas igenom i finansutskottet på tisdag skulle det innebära att Köpenhamns kommun divesterar tillgångar på upp emot 6,9 miljarder danska kronor ur fossilindustrin.

  I oktober förra året blev Oslo den första huvudstaden i världen att upphöra med sina investeringar i kol, olja och gas. I november kunde Supermiljöbloggen berätta att Uppsala, som största svenska kommun, bestämt sig för att satsa på divestering.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.