Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Lagrådet anser att regeringens förslag om att luckra upp miljölagstiftningen strider mot grundlagen: ”Skadar tilltron till det svenska rättssystemet.”

  Supermiljöbloggen har tidigare rapporterat om hur regeringen förbereder ett undantag i miljölagstiftningen för att cementproducenten Cementa ska kunna fortsätta sin verksamhet, trots stora brister i företagets miljökonsekvensbeskrivning.

  Nu bedömer Lagrådet, som är den myndighet som granskar viktiga lagförslag innan de anförs i riksdagen, att förslaget strider mot regeringsformen.

  I sammanhanget måste också beaktas risken för att lagstiftaren – genom att införa lagstiftning som är helt inriktad på att korrigera utgången i ett enskilt fall som har hanterats i domstol – skadar tilltron till det svenska rättssystemet, skriver Lagrådet.


  Läs mer om fallet:
  Cementa tappar tillstånd – grundvattnet hotas
  Regeringen förlänger Cementas tillstånd efter vinklad snabbutredning

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!