Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Miljöjurister fäller brittiska staten i Högsta domstolen

  Miljöjurister från gruppen ClientEarth vann i februari en stor seger mot den brittiska staten, i kampen för renare luft i Storbritannien. Det är gruppens tredje seger på kort tid.
  40,000 dödsfall per år i Storbritannien går att koppla till luftföroreningar, enligt den kungliga brittiska läkarakademin. I ett försök att förbättra luftkvaliteten i Storbritannien har den brittiska regeringen de senaste åtta åren försökt införa ett antal planer för att begränsa landets luftföroreningar.
  De tänkta åtgärderna anses dock vara alldeles för otillräckliga, enligt organisationen ClientEarth. Gruppen bestämde sig för att stämma den brittiska staten – och fick till slut rätt i Högsta domstolen.  Regeringens plan fastställs som olaglig och större insatser måste göras för att varje region i Storbritannien ska implementera de nödvändiga förändringarna.
  Advokaten Anna Heslop från ClientEarth ser detta som en stor seger för miljöjuridiken.

  Domaren har gjort det möjligt att effektivt ta detta ärende direkt tillbaka till domstol utan fördröjning utifall regeringen fortsätter att visa sig otillräcklig i sina plikter.

  Domaren i falllet, Neil Garnham, gav i sin slutplädering ett varnande ord till regeringen.

  Denna rättstvists historiska arv är att stark tro, hårt arbete och ärliga löften inte är nog… och det verkar som att domstolen måste pressa på för att säkerställa att eftergivenhet faktiskt är uppnådd.

  Detta är Storbrittaniens tredje försök att formulera en plan för att begränsa luftföroreningarna, alla har röstats ned eller stoppats på grund av att insatserna bedömts vara för verklösa eller inte tillräckligt bindande. Storbrittaniens medborgare, kan däremot inte vänta längre.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.