Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Miljömoderat: Ge mig anledning att tro på Moderaterna igen

  I ett öppet brev till Fredrik Reinfeldt och Anders Borg kritiserar kommunpolitikern och agronomen Hans Von Essen från Södertälje Moderaternas miljöpolitik. ”Ge mig entusiasmen tillbaka!” ber han.
  I LT skriver Von Essen att han har tackat nej till att stå i valstugan för Moderaterna inför valet. Han säger att han kan stå för miljöpolitiken i Södertälje, men inte från ett nationellt perspektiv.

  Ska jag stå där och rekommendera väljare att rösta på Miljöpartiet? Det vill jag inte.

  Även Centerpartiets Eskil Erlandsson får sig en känga för att vara för svag mot lobbyister, ha blockerat möjligheter och motverkat ekologiskt jordbruk. Von Essen förespråkar ekologiskt jordbruk och menar att landsbygdsministern förstört mycket, åstadkommit lite och med stora resurser.
  Han ställer sig osäker till framtiden om inte Moderaterna och Alliansen skärper till sin miljöpolitik.

  Antingen får vi ett regeringsskifte till rödgrönt med oklar utgång i praktiken – eller så får vi en regering som är mer än passiv i miljöfrågan och inte lovat något där. Jag blir tvungen att hoppas att den som behandlar miljöfrågan på det viset blir straffad av sina väljare och därmed inser att detta inte går an.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!