Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Moderaterna: ”SL-kortet dyrare efter sommaren”

  Trots löften om att satsa på kollektivtrafik kommer priserna i Stockholms Länstrafik att höjas, trafiken bli glesare och satsningar att frysas.

  Sjukvårdens och kollektivtrafikens kostnader ökar och Landstingets utgifter måste bantas. Moderaterna bryter därmed sitt vallöfte om att satsa på både Förbifarten och kollektivtrafiken.

  Beskedet innebär en helomvändning från vad partiet utlovade på sin hemsida den 17 december 2014:

  ”Igår började den första av två dagars budgetfullmäktige i Stockholms läns landsting där det togs beslut om kollektivtrafiken för nästa år. Med Alliansens förslag blir det ökade trafiksatsningar, nya investeringar och oförändrad SL-taxa”.

  Exakt hur stor höjningen kommer att bli är i dagsläget oklart, men alla typer av biljetter kommer att påverkas, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) till Svenska Dagbladet, och menar att ”det finns ingen annan utväg”.

  De utlovade investeringarna kommer att minska med 5.9 miljarder, från 34,7 till 28,8 miljarder kronor. Dessutom vill Tamsons se en höjning av böterna för plankning och ”hårdare tag” mot så kallade ”fuskåkare”.


  Här hittar du en namninsamling mot höjningen >>

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.