Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Naturskyddsföreningen vill få stopp på bottentrålning

  Varnar för att unikt havsområde i Skagerak hotas.
  Bratten, som är ett ravinområde 20 nautiska mil utanför Bohuskusten och ett av Skageracks känsligaste marina områden, hotas nu att ”trasas sönder”. Detta på grund av att länsstyrelsen i Västra Götaland i sin plan för området öppnar upp för fortsatt bottentrålning.
  Det här varnar Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson för tillsammans med två andra företrädare för föreningen i en debattartikel i Göteborgsposten.

  Bottentrålningen i Brattenområdet tillåts alltså i stort sett få fortsätta som förut, trots att man vet hur destruktiv den är för de många hotade djurarter som fortfarande finns kvar i området. Det enda rätta hade givetvis varit att utesluta bottentrålning i hela området. På så sätt skulle de fiskare som visar att de kan fiska utan att förstöra bottnarna gynnas. De delar av Bratten som redan förstörts av bottentrålning skulle också få en chans till återhämtning och få utvecklas till det fredade tillflyktsområde för marina arter i Skagerack som både miljön och fisket så väl behöver.

  Från Naturskyddsföreningens sida kräver man nu att miljödepartementet agerar för att få stopp på den skadliga verksamhet som man menar att den regionala myndigheten misslyckats med att förhindra.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.






   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!