Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Enligt Bloomberg Greens rankinglista över världens klimatmiljardärer är Elon Musk den som blivit allra rikast, men flest klimatmiljarder verkar ändå skapas i Kina. 

  Klimatkrisen har lett in världen på en ny grön investeringsvåg som SMB tidigare rapporterat om. Främst handlar det om klimatteknik, för vilket intresset ökat enormt bara det senaste året.

  Och pengarna flödar inte bara in i de gröna projekten, utan de gröna investeringarna har även skapat så kallade klimatmiljardärer. Nu har Bloomberg Green rankat de allra mest förmögna klimatmiljardärerna. För att räknas som klimatmiljardär på rankingen ska pengarna komma från verksamheter vars kärnprodukter minskar utsläppen av växthusgaser. 

  Högst på rankinglistan återfinns elbilsmärket Teslas grundare Elon Musk med en förmögenhet som ökat med 622 procent under det senaste året och nu är uppe i nära 200 miljarder dollar. 

  Elbilar har även bidragit till att göra fler till klimatmiljardärer, bland annat Wang Chuanfu som elektrifierar kinesiska Shenzhens fordonsflotta av bussar, taxibilar och lastbilar. Annat som bidragit till klimatmiljardärernas rikedomar är exempelvis utvecklingen av batterier, förnyelsebar energi, återvinning och elsparkcyklar. 

  En annan intressant aspekt av Bloomberg Greens rankinglista över världens 15 rikaste klimatmiljardärer är att hela tolv av dem kommer från Kina. 

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!