Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Nytt datum bestämt för FN:s klimatmöte

  Foto: Flickr: Number 10

  För två månader sedan kom beskedet om att höstens klimattoppmöte COP26 i Glasgow ställs in på grund av covid-19. Nu är det äntligen klart att det kommer att hållas i november 2021 istället.

  När COP25 avslutades i en besvikelse i Madrid i december förra året var det många som hoppades på COP26 som skulle hållas nu i november. Det var nämligen här som Parisavtalet skulle omvandlas i praktisk handling och länderna skulle enas om skärpta åtaganden för att minska utsläppen av växthusgaser. Många blev därför oroliga när FN:s klimatsekretariat UNFCCC tvingades meddela i april att årets möte fick skjutas upp på grund av coronapandemin.

  Nu har sekretariatet äntligen fastställt ett nytt datum. Ett år försenat kommer COP26 istället hållas 1–12 november 2021, men fortfarande i Glasgow som planerat. Miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) meddelade till TT att hon var mycket nöjd med beskedet:

  Det är väldigt positivt att vi nu fått ett datum att arbeta mot. Världen behöver fler länder som gör mer i klimatfrågan. Fokus behöver vara på en klimatsmart återhämtningspolitik efter coronapandemin så att vi klarar av att stoppa klimatkrisen.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.