Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  IMF gav förra veckan ut ett förslag om ett internationellt prisgolv för koldioxid. Förslaget väntar fortfarande godkännande från styrelsen, men skulle radikalt förändra det internationella förhållningssättet till koldioxid. Idag är fyra femtedelar av globala utsläpp fortfarande gratis, trots att ett sextiotal länder nu har prissätt utsläpp. Ett ton koldioxid kostar i snitt tre dollar

  Förslaget gäller främst Kina, Indien, Europeiska Unionen och USA, som tillsammans förväntas släppa ut två tredjedelar av all koldioxid till år 2030, men också de resterande G20 länderna. Denna grupp beräknas stå till svars för åttiofem procent av all koldioxid, medan resterande av världens länder förutspås släppa ut föga femton procent. 

  IMF förutspår att förslaget, även om det endast appliceras på Kina, Kanada, Europeiska Unionen, USA, Indien och Storbritannien, skulle räcka för att minska koldioxidutsläpp med tjugotre procent till år 2030. Det skulle räcka för att undvika de två graders temperaturhöjning som världens länder avsvurit sig i Parisavtalet. 

  IMF tar alltså tydlig ställning och ansvar i klimatfrågan. Något de också visade i maj i år när styrelsen godkände förslag om att inkludera klimatförändringar i sin ekonomiska övervakning och program för bedömning av finansiell stabilitet

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.





   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!