Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Nytt räknesätt för koldioxid försvagar EU:s klimatambitioner

  Skog, sverige Foto: AB Tetra Pak, CC-BY-SA 2.0

  Nytt förslag menar att EU-länder ska få räkna in skogens koldioxidupptagning när de redovisar sina utsläpp för jordbruket. Det nya räknesättet är en stor risk för urholkning av Parisavtalets löften. 

  Flera EU-länder, däribland Danmark, vill få tillåtelse att kvitta jordbruksutsläpp mot koldioxid som fångas in av nyplanterad skog. Klimatminister Isabella Lövin (MP) bekräftar för Vetenskapsradion att det är en stor fråga för många länder just nu, men att Sverige inte kommer försöka slippa utsläppsminskningar genom att dra nytta av skogen.

  Målet i förslaget från EU-kommissionen är att utsläpp och skogens upptagning ska vara i balans. Men det är upp till medlemsländerna själva att bestämma hur det ska gå till.

   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.