Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Obama stoppar oljeledningen Keystone XL

  Protest Keystone XL pipeline, 2013. Foto: Jmcdaid (CC BY-SA 3.0)

  USA:s president Barack Obama avslog under fredagen förslaget att bygga Keystone XL, oljeledningen som skulle ha gått från Kanada till Nebraska. 

  Obama säger till nyhetsbyrån Reuters att utrikesdepartementet kommit fram till att utbyggnaden av oljeledningen inte skulle gynna USA:s nationella intressen.

  Det föreslagna projektet har diskuterats i sju års tid. Klimatfrågan och risken för olyckor har gjort Keystone XL till en av de viktigaste frågorna för den amerikanska miljörörelsen. Oljeindustrin och republikanska kongressledamöter har å sin sida varit för oljeledningen, på grund av alla nya arbetstillfällen som projektet hade inneburit.

  Den 1897 kilometer långa oljeledningen skulle ha byggts mellan oljesanden i kanadensiska Alberta och en befintlig oljeledning, Keystone, i amerikanska Nebraska.


   

  Ett urval av tidigare inlägg om Keystone XL:

  Obama lägger veto mot oljeledning
  8 saker du vill veta om Hillary Clintons klimatpolitik
  Obama lägger veto mot Keystone Pipeline

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.