Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Oscarvinnaren DiCaprios tacktal fokuserade på klimatförändringarna

  Foto: Christopher William Adach

  Den flerfaldigt Oscarsnominerade Hollywoodgiganten Leonardo DiCaprio vann inatt sin första Oscar för bästa huvudroll i filmen ”The Revenant”. I sitt tacktal passade han på att rikta fokus mot klimatförändringarna.

  Att göra ”The Revenant” handlade om människans förhållande till jorden. En jord där vi tillsammans år 2015 fick uppleva det varmaste året i historien. Vi fick flytta produktionen till den sydligaste polen för att ens kunna hitta snö.

  Klimatförändringen är på riktigt, det sker här och är det största hotet mot mänskligheten. Vi måste jobba tillsammans och sluta förhala. Vi måste stödja världens ledare som inte talar för stora förorenare eller de stora företagen utan för mänskligheten, världens ursprungsbefolkningar, de miljarder av underpriviligerade som påverkas allra mest, våra barnbarn och de människor vars röster har drunknat på grund av girighet. Låt oss inte ta den här planeten för givet. Jag tar inte den här kvällen för givet, sa DiCaprio från scenen.

  Dicaprio startade år 1998 ”Leonardo DiCaprio Foundation” som jobbar för att skydda utrotningshotade djur och habitat på vår planet.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.