Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Överklagandena avslås – Förbifart Stockholm kan börja byggas redan i sommar

  Regeringen säger sig idag ha fattat ”ett historiskt beslut”. Överklagandena av arbetsplanen för Förbifart Stockholm avslås och förbifarten kan byggstartas.
  Beslutet gäller de delar som inte kräver tillstånd från något annat än väglagen. Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd säger i ett pressmeddelande:

  Regeringen har idag fattat ett viktigt steg för fler jobb. Med en stockholmsregion som växer är Förbifart Stockholm central för att knyta ihop hela Mälardalen. Den påverkar tillväxten för hela landet. Så riskera inte detta. Det är nu hög tid för Stefan Löfven att lämna ett klart och gemensamt besked för de rödgröna hur de ser på Förbifarten.

  Projektet är inte utan kritik. SMB skrev för ett år sedan att Naturvårdsverket dömt ut miljökonsekvensbeskrivningen, det visat sig att höga mängder farliga kemikalier kommer bildas i tunneln som är en del av projektet och att en namninsamling  mot bygget lämnades in till infrastrukturministern. Dessutom vill Stockholmare hellre ha satsningar på kollektivtrafik än satsningar på vägar och det har visat sig att färre kommer att åka kollektivt när förbifarten är byggd.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.