Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Påven uppmanar världens katoliker att divestera

  Fossilfritt är det nya svarta. Iallafall om man lyssnar på Vatikanen, som i dagarna gick ut med en uppmaning om att världens alla katolska samfund borde sluta investera pengar i fossilindustrin.

  Påve Franciskus menar att samfunden borde flytta alla investeringar i kol, olja och gas, rapporterar Reuters. Katolikerna bör dessutom hålla ett vakande öga på investeringar i gruvindustrin, för att se till att pengarna inte går till storskalig miljöförstöring.

  Uppmaningarna är en del av påvens 225 sidor långa årliga miljöhandbok, som för femte året i rad utmanar världens katolska samfund att agera i klimat- och miljöfrågor. Påvens klimatengagemang har tidigare väckt stor uppmärksamhet och i slutet av 2019 annonserade han att det har blivit dags inkludera “ekologisk synd ” i den katolska kyrkans kateskes.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!