Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Regeringen presenterar nytt bidrag för energilagring

  Efter sommarens heta diskussioner om solskattens vara eller icke vara ger regeringen solenergin ett nytt försök.  Nu kan den som vill lagra sin egenproducerade el räkna med ett nytt bidrag.

  I somras beslutade regeringen att den som har solcellsanläggningar på 255 kilowatt eller mer måste skatta för sin elproduktion, ett beslut som fick ett mulet mottagande av svenska solels-förespråkare.

  Efter vågor av kritik sträcker nu regeringen ut en hand till de som har valt att producera sin egen el. Handen tar denna gång formen av ett bidrag på upp till 60 procent av kostnaden för energilagringen.

  Genom att använda energilagring såsom batterier kan man få ut mer av sin egenproducerade el och utöka användningen till stunder då solen har gått ned och vinden har mojnat.

  Bidraget gäller installationer av energilager som påbörjas och avslutas mellan 2016 och 2019. Solskatten som infördes i somras gäller fortfarande men kan komma att förändras.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!