Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Rekordstor cyklon närmar sig Indien och Bangladesh

  En kraftfull tropisk storm som bildades i Bengalbukten är på väg direkt mot gränsen mellan Indien och Bangladesh. Cyklonen som har fått namnet Amphan förväntas orsaka stor förödelse då den når land onsdag eftermiddag. 

  Under lördagen den 16 maj bildades den tropiska cyklonen i Bengaliska viken och intensifierades sedan snabbt. Cyklonen beräknas vara den största som bildats i området på flera decennier. Orkaner som är i kategori 5, förväntas uppnå en vindhastighet på 225 till 235 kilometer per timme. Myndigheter förbereder sig för att evakuera mer än 5 miljoner människor till säkrare platser. 

  Stormen beräknas lyckligtvis avta avsevärt i styrka innan landfall. Men även om stormen försvagas antas den komma att orsaka betydande skador. Amphan beräknas träffa fattiga, tätbefolkade områden med svag infrastruktur. Att stormen träffar i samband med Covid-19-pandemin medför dessutom potentialen för stor förstörelse i de två länderna som fortfarande kämpar mot pandemin.

  Som Supermiljöbloggen tidigare rapporterat om är allt fler extremväder en följd av klimatförändringar och höga värmetemperaturer i haven. Konsekvenserna av extremvädret är allt större förödelse, förluster och flyktingströmmar

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!