Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Run for your life – vad händer längs vägen?

  Nu kickar det igång, världens största klimatperformance. Tusentals människor är hittills engagerade och vi hoppas att även du kommer och springer, hejar eller besöker stafetten och allt spännande som händer runtomkring.

  På måndag ger sig den första löparen iväg från nordligaste Kiruna för att tillsammans med hjälp från andra föra den symboliska, samiska stenen 4500 kilometer ner till klimattoppmötet i Frankrikes huvudstad Paris.  Under hela vägen kommer lokala arrangörer ordna olika event, så håll utkik på hemsidan vad som händer nära just dig.

  Stafetten kommer pågå dygnet runt och filmas lika länge ända tills den sista löparen går i mål under klimatmarschen den 29e november i Paris.

  Tidigt på morgonen onsdag den 11 november passerar löparna genom Luleås centrala delar. Den samiska stafettstenen ska byta medarbetare för att kunna fortsätta sin resa söderut mot den franska huvudstaden.

  Det är inte bara löparna som engagerar sig i världens största klimatperformance. Ett stort antal lokala arrangörer ordnar olika aktiviteter de dagar stafetten passerar.

  I Luleå startar aktiviteterna redan kvällen innan (10e nov) med en ljusmanifestation i Gula Paviljongen 16-18. Därefter är det klimatteater för alla intresserade som belyser svårigheterna för världens ledare att komma fram till ett avtal. Detta sker i Sessionssalen i stadshuset med efterföljande filmvisning av This Changes Everything, en dokumentär i samarbete med författaren Naomi Klein.

  Under själva stafettdagen sker flera olika aktiviteter på gågatan i Luleå. Både politiska partier och olika organisationer finns där för att prata miljö och klimat.

  Har du vägarna förbi Luleå då? Alla som vill är varmt välkomna att komma och delta under de båda dagarna.

  Läs mer om stafetten och de lokala evenemangen på hemsidan www.runforyourlife.nu

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.