Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Skönhetskedja tar emot kosmetiskt avfall i butikerna

  Foto: Public Domain

  Sedan 1 mars i år har skönhetskedjan KICKS i samarbete med Stockholm Vatten och Avfall samlat in kosmetiskt avfall i vissa butiker i Stockholm för att det ska tas om hand på rätt sätt. Hittills har insamlingen kommit upp i ett ton gamla produkter.
  Tidigare har kosmetiskt avfall endast samlats in på miljöstationer och återvinningscentraler. Men från och med mars i år har alltså stockholmare kunnat lämna in sminkrester till vissa KICKS-butiker, lite på samma sätt som apotek tar emot överblivna mediciner.

  Tillsammans med Stockholm Vatten och Avfall vill vi uppmärksamma att det är viktigt att man gör sig av med gamla skönhetsprodukter på ett ansvarsfullt sätt. Det är fantastiskt kul att se den fina respons som stockholmarna har visat vårt projekt där de är med och hjälper oss att minska miljöpåverkan genom att lämna in sitt kosmetiska avfall, säger Pontuz Bjelfman, VD på KICKS, i ett pressmeddelande.

  Exempel på vad som kan lämnas in är nagellack, nagellacksborttagningsmedel, hårfärg, parfym, läppstift, skönhetskrämer, och sprayburkar för hårspray, deodorant, torrschampo etcetera. Alla märken kan lämnas in hos KICKS, oavsett var du köpt produkterna från början.

  I och med vårt samarbete med KICKS har insamlingen av kosmetiskt avfall ökat. Det känns bra att fler får upp ögonen för att mycket av det som finns i badrumsskåpet räknas som farligt avfall och ska lämnas in. Det här samarbetet gör det enklare, särskilt för dem som inte har bil, säger Peter Nyström, enhetschef Stockholm Vatten och Avfall, i pressmeddelandet.

  Insamlingen är ett pilotprojekt som genomförs i Stockholm. Hittills är tolv butiker med i samarbetet. Kolla här för att få reda på var du kan lämna in dina gamla skönhetsprodukter!
  Uppdatering 2017-11-27 14:27: Det sprider sig – i Göteborg har två Åhléns-butiker nyligen börjat samla in gammalt smink i samarbete med Göteborgs stad.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra