Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Snabbare snabbtåg under Engelska kanalen

  Tåg, Trafik, Infrastruktur Foto: Herbert Ortner (CC-BY 3.0)

  Snabbtågen mellan London och Paris kommer snart att gå ännu snabbare. Nästa år tas nya supersnabbtåg i bruk med topphastighet på 320 km/h, och samtidigt planeras också helt nya tåglinjer.

  Sedan 1994 har det varit möjligt att åka tåg under Engelska kanalen genom kanaltunneln mellan England och Frankrike. I slutet av 2015 ska nya tåg tas i bruk som kommer att ha en topphastighet på 320 km/h. De nya tågen tar 900 passagerare, vilket är 20 procent mer än dagens tåg. Varje passagerare får också mer benutrymme, egen USB-port för laddning av mobilen och gratis Wi-fi.
  Eurostar-tågen är mest kända för att de trafikerar London-Bryssel-Paris. Redan idag går de också till franska och schweiziska alperna samt till Genève. Nästa år vill Eurostar expandera och öppna en linje till södra Frankrike via Lyon, Avignon och Marseille. 2016 räknar de med att öppna ytterligare en till Amsterdam via Antwerpen, Rotterdam och Amsterdams flygplats Schiphol.
  (Bilden visar de tåg som redan nu är i bruk).

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.