Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    SPP gör fonderna fossilfria

    Foto: SPP

    SPP Fonder gör sina tillgångar på 230 miljarder fossilfria.

    – Just nu befinner vi oss i en helt ohållbar ekvation, där klyftan mellan de globala planerna att finansiera fossila verksamheter och de klimatplaner som världens ledare enades om i Paris 2015 bara ökar, säger Åsa Wallenberg, vd för SPP Fonder i ett pressmeddelande.

    SPP Fonder säger att de också arbetar med aktivt ägarskap, men att det inte alltid går tillräckligt snabbt.

    – Vi måste inse att alla bolag inte kommer att vara en del av framtiden. Vi ska därför backa bolag som kan förändra sin verksamhet och har möjlighet att vara en del av en lönsam hållbar ekonomi, allokera kapitalet till dem och utmana branscher som inte är förenliga med de globala klimatambitionerna, fortsätter Åsa Wallenberg. 

    Förutom miljö- och klimatmål finns det fler skäl till att sluta finansiera fossil verksamhet. 

    – Koldioxidutsläpp kommer troligtvis att beskattas allt hårdare framöver, en risk finansbranschen generellt sett kanske inte fullt ut prissatt. Europeiska Investeringsbankens senaste beslut att sluta finansiera fossila verksamheter talar också för att det steg vi nu tar är riktigt, säger Åsa Wallenberg. 

    Förutom EIB:s beslut har även regeringen beslutat att myndighetslån till fossila verksamheter ska stoppas till 2022.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.