Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Supermiljöbloggen söker skribenter och sociala medier-redaktör!

  Värmerekord, skyfall, torka och stormar. Klimatkrisen intensifieras, samtidigt som politiken blir allt mindre ambitiös. Parallellt råder stora miljöproblem: arter dör ut, haven är fulla av gifter och luften vi andas är allt annat än hälsosam. Det här, och mycket annat, rapporterar SMB om. Nu vill vi blir fler och söker flera skribenter och en sociala medier-redaktör. Är du engagerad i klimat och miljö och gillar att skriva? Hör av dig!

  Skribent på SMB

  Som skribent håller du koll på relevanta nyheter och aktuell forskning inom klimat och miljö. Du behöver inte vara proffs och självklart behöver du inte ha koll på alla frågor. Vi har olika intresseområden och man får gärna rikta in sig på ett eller ett par ämnen, till exempel klimat och hälsa, transporter, skog, konsumtion eller politik.

  Vi har en riktlinje om två texter per person och vecka, men det är inte skrivet i sten. Ibland hinner man helt enkelt inte och det är självklart helt okej, och större saker (t.ex. granskningar och intervjuer) tar förstås längre tid att färdigställa. Vi vill gärna att skribenterna är aktiva på något sätt varje vecka, till exempel genom att vara delaktig i diskussionerna och hjälpa till med korrekturläsning.

  Du behöver inte ha skrivit tidigare, det viktigaste är att du är engagerad och har viss känsla för skrivande. Alla roller på SMB är i dagsläget ideella och oavlönade och självklart styr din huvudsakliga syssla hur och när du kan engagera dig hos oss. Vi är ett samspelt gäng som hjälps åt, diskuterar och har kul!

  Sociala medier-redaktör på SMB

  Vill du hellre rodda sociala medier än skriva texter, eller kanske kombinera båda? Bli vår nya sociala medier-redaktör! Det innebär att du bestämmer hur vi ska jobba med sociala medier och att du tillsammans med skribenterna kommunicerar vårt material på t.ex. Instagram och Facebook.

  Precis som skribentrollerna är det här en ideell och oavlönad roll och givetvis förväntar vi oss inte att du lägger ner mer tid än några timmar i veckan. Du förväntas inte bevaka våra kanaler dygnet runt och jobbar inte med ”kundtjänst”. Det viktigaste är att vi har en uttalad sociala medier-ansvarig och att vi får ut våra inlägg. Vi vill helt enkelt försöka skapa engagemang och når ut till så många vi kan med de resurser vi har.

  Du får gärna ha hyfsad koll på sociala medier och ha en känsla för hur man kan anpassa innehållet efter olika kanaler, och ha glimten i ögat. Vill du kombinera uppdraget med skrivande går det som sagt förstås bra!

  Ansökan

  Skicka ett mejl till kontakt@supermiljobloggen.se med ämnet ”Ansökan” och berätta lite om dig själv, t.ex:

  • Vem du är (sysselsättning, bostadsort, intressen osv)
  • Vad du har för erfarenheter/kunskaper (utbildning, ideella engagemang osv)
  • Varför du vill bli en del av SMB och vilken roll du är intresserad av
  • Vad du helst vill skriva om

  Det spelar ingen roll var du bor – vi är utspridda över landet och samarbetar digitalt!

  Om SMB

  SMB gör nyhetstexter, analyser, krönikor, intervjuer och granskningar. Vi skriver om svensk och internationell klimat- och miljöpolitik, nya forskningsresultat, klimat- och miljöupprop och aktuella klimathändelser. På vår sajt publicerar vi även debattartiklar och gästkrönikor från etablerade röster inom bland annat transporter, skog, juridik och psykologi.

  Sedan starten 2010 har SMB drivits ideellt och oberoende. SMB debatterar för klimatet och miljön och vill bidra till ökad förståelse och ökat engagemang. Många av våra texter får stort genomslag och SMB:s medlemmar har medverkat i debatter, paneler, radioinslag och upprop. Vi har ansvarigt utgivarskap och är partipolitiskt obundna.

  SMB är en förening med styrelse och redaktion. Redaktionen består i dagsläget av två redaktörer och fem skribenter (redaktörerna skriver också texter). Utöver det har vi sex gästkrönikörer: etablerade röster inom bl.a. energi, skog, transporter och psykologi. Tidigare SMB:are har gått vidare till spännande roller inom politik, journalistik och miljörörelsen.

  Kontakt/frågor

  Om du undrar något, tveka inte att höra av dig till kontakt@supermiljobloggen.se.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.