Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Svanen får GMO-kritik av Kungliga vetenskapsakademin

  Foto: Lindsay Eyink

  Sveriges officiella miljömärkning Svanen har beslutat att fonder som köper aktier i företag som arbetar med GMO-grödor inte ska bli hållbarhetscertifierade.
  Detta har fått fem professorer och representanter från Kungliga Vetenskapsakademin reagera. I en debattartikel i Svenska Dagbladet skriver de:

  Den konsensus som råder bland världens stora oberoende forskningsorganisationer rörande genmodifierade växter, nämligen att sådana varken är mer eller mindre riskabla för människa och miljö än de sorter som tagits fram med andra tekniker, tvärtom kan de bidra till ett hållbart jordbruk.

  I debattartikeln ställer professorerna frågan: ”Vad tänker regeringen göra för att säkerställa att Sveriges miljöcertifieringar grundas på vetenskap?”.
  GMO står för genetiskt modifierad organism och innebär att det genetiska materialet har ändrats på ett sätt som inte sker naturligt. Mer om GMO finns att läsa på sidan genteknik.nu, som drivs av den statliga myndigheten Gentekniknämnden.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.