Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Svante Axelsson till politikerna: Släng gamla stridsyxor i sjön

  I en ny rapport från Naturskyddsföreningen listas flera problem med den svenska kärnkraften, samtidigt som det argumenteras för att energisystemet måste ställas om till att bli helt förnybart.
  Debatten om den svenska kärnkraften går vidare. I veckan hade folkpartiledaren Jan Björklund en debattartikel i Dagens industri där han skriver:

  Det är omöjligt att ersätta all kärnkraft med förnybart. Den som säger nej till kärnkraft säger samtidigt ja till kol eller gas.

  Mats Odell, energipolitisk talesperson för Kristdemokraterna är inne på samma spår i en debattartikel i Svenska Dagbladet:

  Att ersätta tio reaktorer med subventionerad väderberoende el är fysikaliskt inte möjligt.

  I går kom samtidigt Naturskyddsföreningen med en ny rapport (pdf) där föreningens generalsekreterare Svante Axelsson skriver i förordet:

  Ny teknik har utvecklats i snabb takt både när det gäller energieffektivitet och förnybar energi och nu ser det relativt enkelt ut att utveckla ett 100 % förnybart energisystem. Detta gäller speciellt för Sverige som redan har 51 % förnybar energi.

  I rapporten går Naturskyddsföreningen igenom vilka problem man ser med den svenska kärnkraften. Bland annat kärnkraftens kostnader, miljöpåverkan och de effekter som kan följa av olyckor och terrorism gör att Axelsson uppmanar de svenska politikerna att slänga gamla stridsyxor i sjön och samlas till ett beslut om ett energisystem som är 100 procent förnybart.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.