Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Svenska aktiefonder bidrar inte till målen i Parisavtalet

  En rapport från Riksbanken har undersökt hur 122 svenska aktiefonder anpassar sina placeringar för att motsvara Parisavtalet. Resultaten visar att fonderna i genomsnitt gör anpassningar som motsvarar en temperaturökning på 2,77°C, vilket är högt över den övre gränsen på 2°C som anges i Parisavtalet.

  Enligt rapporten finns det inte heller någon betydande skillnad mellan fonder som anslutit sig till ledande klimatinitiativ och de som inte har gjort det. Det fanns inte heller någon skillnad mellan fonder som hade en ”Low Carbon Designation”-beteckning från Morningstar och de som inte hade det.

  Rapporten visade även att fonderna i betydande utsträckning kollektivt investerar i värdepapper som emitteras av företag som fortfarande har en lång väg att gå gällande deras klimatanpassning.

  Ett behov av ökad medvetenhet och åtgärder från investerare och fondförvaltare för att stödja en övergång till en mer hållbar framtid betonas i rapporten. Man menar särskilt att det är viktigt att investerare och fondförvaltare tar hänsyn till klimatmål när de väljer sina investeringar.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!