Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Svenska fonder kräver stopp på skogsskövlingen i Amazonas

  Brasiliens vicepresident Hamilton Mourão Foto: Flickr / Palácio do Planalto

  Svenska och internationella fondbolag hotar att avbryta investeringar i Brasilien om regeringen inte upphör med avskogningen i Amazonas.

  30 fonder skickade ett protestbrev med krav om att den brasilianska regeringen ska stoppa avskogningen i Amazonas. Brevet skrevs som en reaktion på Brasiliens miljöminister Ricardo Salles uttalande om att man borde passa på att lätta på landets miljölagar medan de globala medierna fokuserar på coronakrisen. Tidigare rapporter visar att skogsavverkningen i Amazonas har ökat under pandemin och att den överstiger förra årets toppnotering.

  Den brasilianska regeringen är under hård press från utländska fonder som kräver att man gör mer för att stoppa den ökande avskogningen i Amazonas. Norge och Tyskland lät förra året frysa flera miljarder kronor som tidigare gick till Brasiliens Amazonfond. Under veckan hölls ett möte mellan Brasiliens vicepresident Hamilton Mourão och de europeiska fonderna.

  Fondernas budskap på mötet var tydligt: de kräver att vi minskar avskogningen för att fortsätta investera i Brasilien. Och om vi kan bevisa att skövlingen minskar så kommer även biståndet till Amazonas återupptas, sa vicepresident Hamilton Mourão.

  I juni ökade avskogningen i Amazonas kraftigt för 14:e månaden i rad.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!