Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Sverige rankas som "världens grönaste land"

  Sverige tar hem förstaplatsen som ”världens grönaste land” – men fler tror att Tyskland är det mest miljövänliga landet. 
  Konsultbolaget Dual Citizen rankar i sin rapport ”the Global Green Economy Index” 60 olika länder. Rankningen visar hur miljövänliga länderna uppfattas vara – och vad de i själva verket presterar. Sverige hamnar i topp som världens grönaste land. Vi snuvas dock på en del av äran, då den vanligaste tanken är att Tyskland är miljövänligast.
  Några länder som gravt överskattas i klimatprestanda är USA och Australien. USA hamnar på 28onde plats i prestation, men uppfattas som världens sjätte bästa. Australien uppfattas som det elfte grönaste landet, men faller till en dyster 37e plats när det verkligen gäller.
  Undersökningen har mätt hur länderna presterar inom fyra olika huvudområden; klimatrelaterat ledarskap, effektivitet, investeringar och marknad samt kvaliteten på den naturliga miljön. Ansvarig för mätningen, Jeremy Tamanini, kommenterar:

  Ledare måste förstå hur de uppfattas av sina befolkningar för att säkerställa att de får stå svars för sin insats, eller brist på insats, mot klimatförändringarna.” [reds.översättning]

  Några överraskningar bar undersökningen med sig. Till exempel hamnar Zambia på en hedrande sjunde plats för effektivitet, och Rwanda visar sig vara nummer ett när det gäller att underlätta gröna investeringar. Resultaten kan uppfattas som en indikation på att grön ekonomi inte alltid måste innebära hög BNP.
  Här kan man se indexet och läsa rapporten i sin helhet.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!