Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Textilinsamling införs i samtliga Lindexbutiker i Sverige och Norge

  Initiativet, som i Sverige sker i samarbete med Myrorna, kommer leda till ökad återanvändning och återvinning av textilier.

  Modekedjan Lindex, som har cirka 500 butiker på 18 marknader i Europa, har sedan 2014 haft textilinsamling i ett begränsat antal av sina butiker. Men nu meddelar företaget att man ska storsatsa på detta, först och främst i alla sina butiker i Sverige och Norge, och sedan under hösten också i ett trettiotal butiker i Finland.

  – Varje år slängs det cirka åtta kilo textilier per person i Sverige. Det vill vi ändra på och tillsammans med våra kunder ta till vara på gamla textiler på bästa sätt. Vår långsiktiga målsättning är att sluta materialkretsloppet och att använda konsumentåtervunna fibrer i vår egen produktion för att på så sätt minska vårt behov av ny råvara, säger Sara Winroth, hållbarhetschef på Lindex, i ett pressmeddelande.

  I Sverige är det Myrorna som samarbetar med Lindex för att ta hand om de insamlade volymerna. Emma Enebog, hållbarhetschef på Myrorna, säger i samma pressmeddelande:

  – Samarbetet ger oss möjlighet att nå nya givare och går hand i hand med vår ambition att öka återanvändningen och göra det lättare för givarna att skänka textilierna i stället för att slänga dem i hushållsoporna.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.