Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter Nyheter

  Trump upphäver utsläppslagar under Coronautbrott

  Foto: Pixabay

  Mitt i rådande miljökriser och virusutbrott väljer Trump-administrationen att tillåta företag att bryta mot miljöstandarder. EPA kritiseras nu hårt för att ha svikit sin skyldighet att skydda folkhälsan och miljön.

  Den amerikanska miljöskyddsbyrån (EPA) meddelade att företag inte kommer att möta några sanktioner för föroreningar av luften eller vattnet. Detta också utan att ange slutdatum för lagförändringen. Lagavskaffningen innebär att den rutinmässiga övervakningen och rapporteringen av föroreningar inte behöver vidtas, och mera utsläpp kommer att accepteras. Förorenare kommer i stort sätt att kunna ignorera miljölagar så länge de på något sätt kan påstå att dessa miljöbrott orsakas av Covid-19-pandemin.

  Trump har konsekvent upprört var och varannan genom sitt motarbete mot miljöskyddet, och hans handlande i denna situation är mer än oroväckande. Greta Thunberg varnar i ett tweet att EPA utnyttjar den rådande Covid-19-pandemin för att kunna skapa kryphål som förstör miljön, och hon är inte den ända att ryta till. Förargade röster hörs på alla håll. Så här säger den republikanska politikern Mark Pocan om ämnet.

  Upprörande. Avbryta alla miljöbestämmelser på obestämd tid. Detta har inget att göra med coronavirus. Detta har allt att göra med att skydda Big Business.

  EPA kritiseras hårt för att ha svikit sin skyldighet att skydda folkhälsan och miljön. Särskilt oroande är det att ytterligare luftföroreningar kan skada andningsorganen, vilket är extra farligt för de som smittas av Covid-19 som påverkar luftvägarna.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.