Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Tunga investerare kräver hårdare tag från makthavarna i klimatfrågan

  fåglar, strand, glädje, hopp, hav, barn Foto: Ed Schipul (CC2)

  Investerare från över 340 institutioner med tillgångar på över 15 biljoner pund har gått ihop och kräver starka åtgärder mot klimatförändringarna. De vill att utsläppsrätterna ska bli dyrare och att subventionerna för fossila bränslen (uppskattningsvis 370 miljarder pund) ska tas bort.
  Bland annat Blackrock, världens största kapitalförvaltare, AXA Group och Legal & General Investment Management står bakom uppmaningen som riktar sig till statscheferna som träffas i New York för att diskutera klimatet i helgen, skriver Guardian. I uttalandet skriver de att ”Status quo” inte duger och att:

  Luckor, svagheter och förseningar i policys för klimatförändringar och en ren energipolitik ökar riskerna för våra investeringar på grund av klimatförändringens effekter, och kommer att öka sannolikheten att mer radikala politiska åtgärder kommer att krävas för att minska utsläpp av växthusgaser. Det behövs starkare politisk ledarskap och mer ambitiös politik för att vi ska skala upp våra investeringar.

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.