Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Uppsala gör ännu mer plats för cyklisterna!

  Foto: Uppsala Kommun

  Uppsala kommun inför cykelboxar, det vill säga ett eget utrymme framför stopplinjen för motordrivna fordon vid ett antal korsningar i Uppsala, enligt ett pressmeddelande från kommunen. 

  Kommunen arbetar för att öka trafiksäkerheten för cyklisterna och cykelboxarna kommer tydligt markeras genom linjer och symboler på marken. Cykelboxarna finns hittills utmålade i korsningen Norbyvägen/Kåbovägen/Krongatan.

  Ökad säkerhet för cyklisterna är avgörande för att nå målet om att bli Sveriges bästa cykelstad. Det här är en enkel åtgärd som gör trafikmiljön bättre för alla, säger Johan Lundquist (MP), ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden i pressmeddelandet.

  Enligt kommunens cykelpolicy vill kommunen att det ska vara bekvämt och upplevas som attraktivt att cykla i Uppsala, komforten ska vara hög och möjliggöra för cykling till arbete och skola under hela året. Kommunen menar att cykeltrafiken i Uppsala är en viktig del i arbetet för att förbättra folkhälsan, skapa en mer attraktiv stadsmiljö, samt minska biltrafikens andel av resorna i Uppsala kommun.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.