Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Urinvånare tar tillbaka skogsrättigheter

  Foto: Public domain

  En miljon hektar av regnskog har räddats av en stam i Ecuador efter år av kamp.

  Urinvånarfolket heter Waorani och har bott och kämpat för regnskogens rättigheter för århundranden. De senaste decennierna har kampen förts med ett oljebolag allierade med Ecuadors regering, och som vill prospektera för olja i delar av Amazonas hotade regnskogar.

  Idag har vi skyddat vår skog från oljeborrningar; vi har skyddat vårt vatten för föroreningar; vi har skyddat våra barn från sjukdomar. Det här är ett juridiskt föredöme för urinvånares rättigheter, sa Oswanda Nenquimo, talesperson för Waoranifolket, i ett pressmeddelande.

  Ecuadors regering har dock signalerat att de planerar att överklaga beslutet. Det har startats en namninsamling för att uppmärksamma världen om den orättvisa behandlingen av Waoranifolket och regnskogen i Ecuador.


  SMB rapporterar om kampen om regnskogens rättigheter. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete.
  >>Läs mer om vad vi vill göra här

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.