Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Veckans miljöcitat: Almedalen special – om varg, allergier och äppelkaka

  Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.

  Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.

  Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)
   
   

  – Hundra procent förnybart är något som är svårt att vara emot. Eller hur? Det är som äppelkaka och fred på jorden.

  Erik Brandsma, Energimyndighetens generaldirektör, berättade under ett Almedalsseminarium att målsättningen om ett helt förnybart energisystem är något vi borde eftersträva om det tekniskt och ekonomiskt är möjligt att nå.
   
   

  – Det här med regler, jag är allergisk mot det.

  Enligt snacket på Twitter var detta vad landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C), som bland annat ansvarar för den svenska skogs- och fiskepolitiken, sa under ett seminarium i Almedalen.
   
   

  – Vi ska ha en fri tillväxt av varg över hela Sverige.

  Enda (!) gången statsminister Fredrik Reinfeldt (M) nämnde något om miljön under sitt Almedalstal var när han gjorde sin egen tolkning av vad Miljöpartiets politik innebär.
   
   

  För att allt som inte är konkret politik lätt kan kringgås, skjutas upp eller nonchaleras i klimatpolitiken.

  Susanna Birgersson, ledarskribent på Dagens Nyheter, förklarar att det inte råder brist på övergripande och radikala målsättningar i klimatpolitiken, men att detta sällan leder någonstans så länge som den politiska viljan saknas.
   
   

  – De är instängda i Borgs lilla fängelse.

  Svante Axelsson, Naturskyddsföreningens generalsekreterare, intervjuas i Svenska Dagbladet och förklarar att även om Centerpartiet vill driva en hårdare miljö- och klimatpolitik så misslyckas de oftast på grund av finansminister Anders Borg (M) som sätter stopp för detta.
   
   

  Missade du de bästa miljöcitaten från förra veckan? Kolla här!

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.