Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Veckans miljöcitat – om Statoil, Kungen och Nuon

  Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.
  Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.
  Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)
  ***

  – Ett sådant här projekt är ungefär som att man inte ska äta en elefant i en bit utan att man delar upp det i lämpliga bitar.

  Billy Johansson, vd för vågkraftföretaget Seabased, berättar för Sveriges Radios P4 Väst om hur det går till när man förhandlar om en mångmiljardorder.
  ***

  – När klimatforskningen dessutom visar att vi måste minska användningen av fossila bränslen drastiskt, är det logiskt att vi börjar med att fasa ut de mest dyra, riskabla och miljövidriga alternativen först.

  Therese Jacobson, Arktisansvarig på Greenpeace, kommenterar i ett pressmeddelande att flera av Statoils delägare börjar se arktisk oljeborrning och kanadensisk oljesand som riskabla investeringar.
  ***

  – Fast jag tror inte det är den viktigaste frågan.

  Maud Olofsson, tidigare näringsminister och partiledare för Centerpartiet, svarar i SVT:s Aktuellt på frågan om hon informerade statsminister Fredrik Reinfeldt om Vattenfalls köp av Nuon.
  ***

  – Ofta är de faktiskt påhejade av sina barn som har hört om miljöfrågan i skolan.

  Erik Katus, på företaget Solar Scandinavia, berättar för Dagens Nyheter om ett av skälen till varför det säljs allt fler solceller i Sverige.
  ***

  – Det kanske inte är alla kraftverksägare som är så förtjusta i det de ser, men i övrigt har vi bara fått positiva reaktioner. Kungen önskade att fler skulle följa vårt exempel.

  Karl-Göran Olofsson, driftchef vid Falkenberg Energi, berättar för Ny Teknik om hur det kommunägda bolaget valt att riva dammen till sitt enda vattenkraftverk.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.