Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Veckans miljöcitat – om demokrati, engagemang och Aftonbladet

  Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.

  Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.

  Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)
   
   

  – Vi tycker fortfarande att klimatfrågan är viktig och gör inga andra överväganden i dag jämfört med 2009, men det är svårt att väcka ett dagligt engagemang för klimatet. Vi skulle behöva fler profiler som driver frågan för att kunna öka vår bevakning.

  Aftonbladets chefredaktör Jan Helin intervjuas i Energimyndighetens tidning Energivärlden (nr 3/2013) där han enligt artikeln ser en förklaring till att medierna i allmänhet skriver allt mindre om klimatförändringarna är att det saknas nya uppgifter och vinklar i ämnet.
   
   

  768 miljoner människor i världen saknar tillgång till rent vatten och 2000 barn dör varje dag i diarresjukdomar orsakade av orent vatten.

  Miss Li skriver om sitt samarbete med Indiska där tio procent av intäkterna från en ny klädkollektion ska gå till organisationen Wateraid.
   
   

  – HD:s dom är därför en stor seger för alla aktivister som kämpat för att rädda området och visar på värdet av civil olydnad i en demokrati.

  Annika Jacobson, kampanjchef på Greenpeace, välkomnar i ett pressmeddelande Högsta Domstolens beslut om Ojnareskogen och menar att frågan aldrig skulle hamnat här om det inte vore för alla människor som protesterade mot företaget Nordkalk.
   
   

  – Lite existentiell ångest kanske? Jag vill göra något meningsfullt. Vi har det här klimatproblemet – och då har vi inget annat val än att lösa det.

  En av de svenska klimatförhandlarna, Energimyndighetens Ulrika Raab, intervjuas i Energivärlden där hon svarar på frågan: Vad drivs du av?
   
   

  – Engagera, så får du tillbaka.

  Flera lokaltidningar skriver om skolprojektet där 82 mellanstadieelever haft i uppgift att sätta upp solfångare på en gård i Jämshög i Blekinge, något som enligt Michael Örknér på Olofströmshus som står bakom miljöprojektet, visat sig så populärt bland eleverna att till och med klottrandet ska ha minskat under perioden.
   
   

  Missade du de bästa miljöcitaten från förra veckan? Kolla här!

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.