Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Veckans miljöcitat – om exotisk frukt, bostadsbrist och sluga miljöchefer

  Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.

  Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.

  Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)
   
   

  – Men eftersom miljöbelastningen är hög kanske det är bättre att hitta andra sätt att skapa en intressant fruktdisk, istället för att dekorera med rambutan!

  I webbtidningen Extrakt intervjuas Ingrid Strid, projektledare för en SLU-studie som undersökt vad det är som slängs i matbutikerna, där hon svarar att det hon blev mest förvånad över var det mycket höga svinnet på exotisk frukt, där frukten sällan säljs utan mest har ett dekorativt syfte.
   
   

  – Det är bostadsbrist för våra skogslevande fåglar på grund av att vi har för mycket likformiga granskogar och för lite lövskog i södra Sverige idag.

  Ola Jennersten, naturvårdsexpert på WWF, uttalar sig i ett pressmeddelande om att arealen och kvalitén av skyddade naturområden i Sverige måste öka.
   
   

  – Allt beror på att någon eller några har bestämt sig från politiskt håll, stoppat in pengar och skapat åtgärder för att skydda djuren. De har fixat problemet helt enkelt. Det kan vi göra igen.

  Staffan Widstrand som är initiativtagare till naturskyddskommunikationsprojektet och fotoutställningen Wild wonders of Europe, intervjuas i DN vetenskap där han berättar om goda exempel då hotade arter har kunnat räddas.
   
   

  – Vi är överens om att kärnkraften ska bort.

  I tidningen ETC förklarar socialdemokraternas miljöpolitiska talesperson Matilda Ernkrans att det som skiljer S åt från V och MP ”är sådant som takt och ton, men i riktning finns det ingen som helst osäkerhet”.
   
   

    – Det finns ju lite tolkningsutrymme i era frågor, så när miljöarbetet behöver extra resurser brukar jag vara extra tuff mot min kommun när jag svarar.  

  En både ärlig och slug miljöchef ger i nya numret av Miljöaktuellt en förklaring till varför dennes kommun åkt upp och ner som en jojo i den kommunranking som tidningen genomför varje år.
   
   

  Missade du de bästa miljöcitaten från förra veckan? Kolla här!

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.