Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Veckans miljöcitat – om idioter, klimatskeptiker och nationalekonomer

  Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.

  Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.

  Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)

  ***

  Det finns inget ”klimathot”. IPCC bör avvecklas.

  Journalisten och författaren Åke Ortmark och civilingenjören Sture Åström, som båda ingår i nätverket Klimatsans,  skriver debattartikel i Kristianstadsbladet.

  ***

  – It is not that they are sceptical. They just don’t want to know the answer.

  Professor Steven Chu, som bland annat fått Nobelpriset i fysik och som även varit energiminister under president Barack Obama, gav sin syn på klimatskeptiker under Nobel Week Dialogue som hölls i Göteborg i måndags, där framtidens utmaningar på energi- och klimatområdet diskuterades.

  ***

   Ledningen hävdar att deras organisation med enskilda handlare gör att de inte har några centrala policyer. Det är ju skitsnack. Det finns ingen Icahandlare som tillåts sälja porr, till exempel. De är hala, Ica.

  I senaste numret av magasinet Hunger intervjuas Naturskyddsföreningens havsexpert Kajsa Garpe som berättat att föreningens antiscampi-kampanj bland annat fått Coop att sluta sälja jätteräkorna, medan Ica valt att fortsätta med försäljningen.

  ***

  – Vi springer som jagade idioter och shoppar bort ett dåligt samvete på skit som dessutom gör barnen illa i det långa loppet.

  Skådespelaren Eva Röse berättar i en intervju i Svenska Dagbladet att hon efter sin medverkan i dokumentärfilmen Underkastelsen blivit starkt engagerad i frågan om miljögifter i vardagen.

  ***

  Jag kan inte tolka LM:s rapport och påståenden annat än som ett sista skrik från en grupp nationalekonomer som ingenting lärt av miljö-och klimatdebatten och som fortsätter bagatellisera de stora utmaningar våra samhällen står inför när det gäller livsmiljön och klimatet.

  Anders Wijkman skriver replik på den debattartikel i Dagens Nyheter där nationalekonomerna Sofia Lundberg och Per-Olov Marklund skriver att det inte finns några belägg för att grön offentlig upphandling leder till vinster för miljön.

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.