Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Veckans miljöcitat – om New York, materialhets och DN Miljö

  Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.

  Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.

  Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)

   

  EU jobbar hårt på sin egen undergång.

  Per Ankersjö (C), stadsmiljöborgarråd i Stockholm, skriver på Twitter om EU-kommissionen som vill införa strafftullar på kinesiska solpaneler.

   

  – Att åka med fraktfartyget var som att bo på ett billigt hotell med ovanligt fin utsikt.

  I senaste numret av klimatmagasinet Effekt intervjuas Björn Engberg om hur han gjorde för att ta sig till New York utan att behöva flyga.

   

  – Larmrapporterna har lett till att fler förstått betydelsen av att vi har bin som pollinatörer.

  Biodlaren Ingrid Bondesson intervjuas i Sydsvenskan och menar att larmrapporter om den omfattande bidöden fyller en viktig funktion, inte minst eftersom bin tros pollinera två tredjedelar av de grödor som vi människor använder som livsmedel.

   

  längtar efter DN Miljö m. kont. uppföljning om olika utsläpp, elpris, solcellspris mm. Lika viktigt som ekonomidel

  Ekologistas kommer med önskemål på Twitter, och ställer därefter en fråga som ännu inte fått svar: ”Vad tycker ni @dagensnyheter?”

   

  Att sjunka in i en bok och bara låta sekunderna gå, blir kort sagt att räcka fingret åt samhällets materialhets.

  I senaste numret av tidningen Vi läser skriver vik. chefredaktör Pontus Dahlman om ett både smart och trevligt knep för alla som vill dra ner på sin konsumtion, där den som är radikalast förstås ”greppar ryggarna på sitt kommunala bibliotek”.

   

  Missade du de bästa miljöcitaten från förra veckan? Kolla här!

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.