Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  We_change engagerar ungdomar i hållbarhet

  We_Change är ett projekt som dragits igång av ungdomar.se. De har under året gjort en hållbarhetsturné där elever från hela landet blivit inbjudna att prata hållbarhet med makthavare och fått ställa frågor till chefer från bland annat IKEA, Fortum Värme, Coca Cola och Returpack. Och frågorna var hårda. ”Vi vill inte ha någon greenwash, låt dem inte komma undan med det” sa inspiratören och moderatorn Milad Mohammadi till eleverna.
  10 000 elever och lärare har blivit involverade under turnén. Frågorna har inte bara rört miljö, utan också feminism och jämställdhet. På hemsidan finns bakgrunden till projektet:

  I vårt forum har vi märkt att många skriver om att de mår dåligt, bland annat för att de har låg tilltro till framtiden, de ser att många vuxna säger en sak men gör en annan, de känner klimatångest, och är uppgivna över mycket som är snedvridet i vårt samhälle. Det vill vi ändra på.

  Den åttonde maj avslutas turnén med ett besök i Rosenbad för att bland annat ställa miljöminister Lena Ek mot väggen. Är du ung och engagerad? Ungdomar.se kan hjälpa till med tips och trix eller kanske till och med en mentor för att du lättare ska kunna nå ditt mål.
  Turnén har även fokuserat på att prata med lärare för att underlätta hur de kan jobba med hållbar utveckling. På we_change_lärare kan du som är lärare hitta inspiration och material till din klass.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.