Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  I en ny rapport från International Energy Agency (IEA) och Imperial College Business School har investeringar i förnybar energi jämförts med investeringar i fossila bränslen. Resultaten visade bland annat att de förnybara energiportföljerna överträffade de fossila energiportföljerna på alla marknader.

  SMB har tidigare rapporterat om ett ökat intresse för gröna investeringar och att det var de gröna investeringarna som lyckades bäst 2020. I ljuset av det kommer inte resultaten i den nya rapporten som en helt oanad nyhet, men det är en välkommen sådan. 

  Rapporten visade även att volatiliteten, det vill säga risken kopplad till prisrörligheten, var lägre för förnybara energiportföljer än för de fossila energiportföljerna på den globala marknaden och på avancerade marknader. Volatiliteten var dock fortfarande högre för förnybara energiportföljer, i jämförelse med de fossila energiportföljerna, på tillväxtmarknader, i utvecklingsekonomier och i Kina.

  Rapporten visar också på att investeringarna i förnybar energi varit relativt stabila under det gångna, och ekonomiskt skakiga, pandemiåret, vilket visar på en styrka i den här typen av gröna investeringar.  

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.