Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Positiva nyheter

  Frankrikes förslag: 25 000 för att byta bil mot elcykel

  Cykla till jobbet? Då kan du få skattereduktion nästa år om regeringens förslag om slopade reseavdrag med bil antas. Foto: Pixabay

  Ägare till gamla, utsläppstunga bilar erbjuds 2 500 euro (cirka 25 000 kronor) för att skrota bilen och istället köpa en elcykel.

  Det är iallafall målet med det förslag som precis passerat en preliminär omröstning i Frankrikes nationalförsamling, rapporterar Reuters. Förslaget är en del i en potentiell nationell klimatplan som syftar till att minska de franska utsläppen av växthusgaser med 40 procent till 2030, jämfört med 1990 års nivåer.

  För första gången någonsin uppmärksammar lagstiftare att lösningen inte är att göra bilarna grönare, utan att helt enkelt minska antalet, säger Olivier Schneider, ordförande för French Federation of Bicycle Users, till Reuters.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!