Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Positiva nyheter

  Nu blir det lättare att tågluffa i Sverige

  Foto: Stefan Nilsson/SJ

  I sommar blir det enklare att resa klimatsmart kors och tvärs över hela Sverige. SJ släpper nämligen tågluffarkort som gör det möjligt med fria resor under perioder på 15 och 30 dagar.

  I sommar stannar fler svenskar i Sverige på semestern än tidigare och vi märker att många vill boka tågresor nu när vi återigen kan resa fritt inom Sverige. Med vårt tågluffarkort kan de upptäcka vårt vackra land under två eller fyra veckor. Man behöver inte resa långt bort för att få fantastiska semesterupplevelser säger Tobbe Lundell, presschef på SJ i ett pressmeddelande.

  Förra sommaren testade SJ tågluffarkort för studenter och ungdom. Den här sommaren kommer det även bli enklare att tågluffa för vuxna, pensionärer och barnfamiljer.

  Majoriteten av svenskarna vill kunna resa mer hållbart, men det är något som länge varit både krångligt och dyrt. Nu verkar det dock som om något händer och flera aktörer har tagit större kliv mot hållbart resande den senaste tiden.

  Sedan några år tillbaka erbjuder även Inlandsbanan och Norrtåg särskilda tågluffarkort. Det finns också mer långväga planer snart går det att boka tågbiljetter från Sverige till bland annat Venedig, Paris och Berlin då SJ öppnar för bokning av tågbiljetter till kontinenten. SMB rapporterade förra året om hur regeringen beslutat att upphandla dagliga nattåg på sträckorna Stockholm-Hamburg och Malmö-Bryssel som förväntas börja gå nästa år.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.