Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Det ska bli billigare dela med sig av sina saker och lämna in prylar på reparation. Målet med regeringens nya proposition är att minska konsumtionen.

  Förslaget innebär att man kan få skatteavdrag på upp till 50 procent för att lämna in till exempel hushållsmaskiner, barnvagnar, möbler och trädgårdsmaskiner på reparation, skriver DN. Dessutom kommer privatpersoner få hyra ut sina privata ägodelar skattefritt för upp till 20 000 kronor om året, vilket miljö- och klimatminister Per Bolund hoppas ska göra människor mer benägna att dela och låna ut resurskrävande produkter istället för att köpa nytt.

  Det är för få som delar sina prylar. 83 procent av svenskarna har prylar hemma som de inte använder som skulle kunna användas av andra. Det här är en möjlighet för fler att kunna göra det och samtidigt få en intäkt på köpet, säger ministern till DN.

  Det konsumtionsbesparande förslaget är en del i januariavtalet.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.