Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Positiva nyheter

  SJ börjar köra nattåg Stockholm-Hamburg

  Den här utsikten möter snart sovvagnsresenärer mellan Stockholm och Hamburg. Foto: SJ

  2022 rullar nattågen ut i Europa igen. Nu står det klart att SJ vunnit upphandlingen om den efterlängtade nattågstrafiken.

  SMB har tidigare rapporterat om regeringens besked att återuppliva de internationella nattågen.

  Efter avslutad upphandling blir det SJ som från och med andra halvåret 2022 kommer köra turer Stockholm-Hamburg 244 dagar om året. SJ uppger i ett pressmeddelande att de samarbetar med de tyska och danska järnvägsbolagen. Nattågssatsningen blir en del i det växande nätverk av internationella nattåg i Europa.

  Intresset för internationella tågresor ökar. På SJ vill vi vara en del av den utvecklingen. I vår planering ligger bland annat en tätare och mer effektiv trafik till och från Köpenhamn när höghastighetstågen från kontinenten når upp till den danska huvudstaden, säger Maria Hofberg, ansvarig för den internationella nattågstrafiken på SJ.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!