Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Trots tidigare löften att sluta borra på statlig amerikansk mark tillkännagav Biden-administrationen härom veckan att nya borrningar ska påbörjas, rapporterar The New York Times. Och tyvärr ser det inte bättre ut här i Sverige.

  Bakgrunden är den ryska invasionen av Ukraina och beslutet att inte längre köpa rysk olja, gas och energi. I och med det beslutet vill nu president Biden försöka visa väljarna att han arbetar för att öka det inhemska oljeutbudet och lägre oljepriser. 

  Beslutet bryter dock både mot administrationens utlovade miljöpolitik och Bidens kampanjlöfte att minska användningen av fossila bränslen.

  Och förresten, ingen mer borrning på federal mark, punkt. Punkt, punkt, punkt, sa Biden till väljarna i New Hampshire i februari 2020.

  Tyvärr är detta i linje med andra nyligen tagna politiska beslut som visar på hur klimatkrisen lätt glöms bort när andra problem dyker upp. I Sverige har vi partier som vill sänka bensinpriser precis när världen står inför en kritisk punkt vad gäller klimatförändringarna.

  Och nu det senaste i raden av feltramp här i Sverige – en kraftigt reducerad klimat- och miljöbudget. Varför tas inte klimatkrisen på allvar? 

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!