Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Föreningen Svenskt Landskapsskydd uppmanar medlemmar att skicka hotbrev

  Föreningen Svenskt Landskapsskydd (FSL) som motarbetar vindkraft med motiveringen att det förstör landskapsbilden, men som av en händelse också förnekar att människan ligger bakom den globala uppvärmningen har uppmanat sina medlemmar att skicka hotbrev till markägare som vill upplåta mark åt vindkraftverk, det skriver Borås tidning.

  Brevet har skickats av Bevara Nossans Dalgång, som är en lokalgrupp till FSL. I brevet hotar föreningen att kräva markägarna på skadestånd eftersom vindkraftverken kommer leda till värdeminskningar på fastigheter i området och påstår att jurister konsulterats i ärendet. Men när Borås Tidning kollar upp påståendet visar det sig dels att det aldrig prövats rättsligt om det går att kräva skadestånd i en sån här situation och dels att Bevara Nossans Dalgång aldrig har konsulterat några jurister, utan brevet har skickats efter uppmaningar från FSL.

  Den här taktiken från FSL är dessvärre inte ny. I brist på sakliga argument har FSL i flera års tid tillämpat en rad fula knep för att förhindra vindkraftsutbyggnad. En intern powerpointpresentation från 2010 uppmanade medlemmarna att ”överklaga varje beslut”, ”varna markägare för skadeståndskrav för värdeminskning och annan påverkan” och ”gå in på kroppen hos politikerna och tjänstemännen på bygg & miljö”.

   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.