Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Riksdagsledamot KD: IPCC är inte en seriös vetenskaplig organisation

  I ett inlägg på bloggen The Climate Scam skriver riksdagsledamoten Lars Gustafsson (KD) att FN:s vetenskapliga klimatpanel IPCC som består av flera tusen forskare från hela världen inte är en seriös vetenskaplig organisation. Detta trots att han i samma inlägg konstaterat att han själv har en ”brist på utbildning i vetenskapliga discipliner”.

  I texten antyder Gustafsson också att politikerna inte vill erkänna att klimatförändringarna är påhittade eftersom koldioxidskatten är en ”guldgruva för finansministrar”, och menar att ”klimatforskningen behöver frigöras från nuvarande alarmism!”. Supermiljöbloggen menar dock att ett större behov är att frigöra alla klimatförnekare från Sveriges riksdag…

  Slutligen ett sista citat från Gustafsson:

  ”Vad skulle hända om IPCC plötsligt kom fram till att man har haft fel och kraftigt överdrivit hotet om koldioxidens inverkan?”

  Tja, om vi bortser från att över 97 procent av forskarkåren stödjer teorin om mänskligt orsakad global uppvärmning. Vad tycker du låter värst, att forskarna har fel och vi betalar lite mer i skatt än vi behövt göra, eller att forskarna har rätt men vi låter bli att agera, med översvämningar, sjukdomsspridning, klimatflyktingar, torka, svält, vattenbrist och artutrotning i stora delar av världen som följd?

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.