Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  12 extra miljarder till klimat och miljö i budgeten

  Regeringen satsar totalt 22 miljarder kronor i miljöbudgeten 2022 – mer än dubbelt så mycket som ifjol.

  Vi befinner oss i en klimatkris och vi ser att det får stora effekter för samhället, säger miljö- och klimatminister Per Bolund (MP) på en pressträff.

  Budgeten för 2022 får ett tillskott på ytterligare 12 miljarder till miljö- och klimatsatsningar. Pengarna ska bland annat gå till ökade medel till Klimatklivet, ett produktionsstöd för biogas och förstärkning av elbusspremien på 1,1 miljarder kronor. Det blir även ett ökat stöd till miljölastbilar och elektrifierade arbetsmaskiner. Länsstyrelserna, Naturvårdsverket och Energimarknadsinspektionen får ökade anslag för att samordna klimatomställningen.

  Regeringen satsar också pengar på rening av läkemedelsrester och insatser inom det kommande havsprogrammet. Som Supermiljöbloggen tidigare rapporterat om går även 2,4 miljarder till skydd och skötsel av värdefull natur, liksom en halv miljard till klimatanpassning.

  Förra årets miljöbudget – som redan då beskrevs som ”rekordstor” – uppgick till nära 10 miljarder.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.