Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Regeringen skjuter till extra pengar till skydd av värdefull natur i budgetpropositionen för 2022. Samtidigt kvarstår frågetecken om den infekterade skogsfrågan.

  I början av veckan presenterade regeringen nya storsatsningar på skog och natur. 2,39 miljarder totalt under nästkommande år ska bland annat gå till stärkt skydd av fjällnära skog, ökade bidrag till friluftsorganisationer, skötsel av naturreservat och ersättning till markägare vars skog skyddas.

  De senaste åren har regeringen lagt allt mer resurser på naturskydd. Den här satsningen är en ökning med 40 procent jämfört med förra årets budget, som i sin tur var en fördubbling jämfört med 2019.

  Regeringen skriver även i sitt pressmeddelande att man arbetar vidare på en proposition om hur skogsutredningen ska behandlas. För att den totala budgeten ska gå igenom måste Miljöpartiet – som vill skydda mer skog – och Centerpartiet – som vill avverka mer skog och ge markägarna större rättigheter – komma överens om skogsfrågan.

  Företrädare för WWF oroas av formuleringar som tyder på att Centerpartiet kommer få igenom sitt förslag om att skyddet ska bygga på skogsägarnas frivillighet snarare än tillståndet i skogen. Naturskyddsföreningen poängterar att en hållbar skogspolitik bygger på hushållning av skogsråvaran och inte ”mer av allt”.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.