Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  143 miljoner klimatflyktingar förväntas till 2050

  Foto: Climate Vulnerable Forum

  Om inte världens regeringar börjar trappa upp sin miljöpolitik så riskerar befolkningen i stora delar av världens mest hotade regioner att tvingas migrera inom landet. Detta visar en ny rapport från Världsbanken.
  Rapporten Groundswell: Preparing for Internal Climate Migration pekar ut tre riskzoner vars befolkning kommer tvingas migrera internt i sitt land: Afrika nedanför Sahara, Sydasien och Latinamerika. Av dessa riskzoner är läget allvarligast i Sydasien, där ett land som Bangladesh kommer ha fler klimatflyktingar internt 2050 än  internflyktingar.
  Kristalina Georgieva, VD på Världsbanken, anser att rapporten visar på vikten av att förändring sker nu.

  Vi har nu ett kort tidsfönster, innan följderna av klimatförändringarna blir värre, att förbereda oss för denna nya realitet.

  Rapporten målar upp tre scenarier: ett pessimistikt, ett mer inkluderande och ett klimatvänligt. Om mänskligheten inte bromsar sin påverkan i högre takt än vad som sker just nu, vilket är det pessimitiska scenariot, kommer mellan 117 och 143 miljoner av de människor som lever i världens riskzoner att tvingas på flykt. Om världens regeringar aktivt tar tag i miljöfrågan och begränsar koldioxidutsläppen, kan siffran istället mellan 31 och 72 miljoner.
  Förberedelser och lösningar
  Förutom konkreta åtgärder för att förbereda sig på att ta emot alla klimatflyktingarna, såsom att bygga fler bostäder och klimat-smart infrastruktur, föreslår Världsbanken tre åtgärder för att tackla denna fråga:

  • Begränsa utsläppet av växthusgaser
  • Inkludera klimatmigration i utvecklingsarbetet
  • Investera i forskning för att förstå skalan och effekterna av intern klimatmigration

  Denna rapport är ett första steg mot att förstå de verkliga och närvarande konsekvenserna som klimatförändringar orsakar på vår planet. Konsekvenserna kommer inte om hundra år, de är redan här.
  För den som vill läsa rapporten i sin helhet går den att ladda ner här

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra