Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Allt fler svenskar väljer eldrivna fordon

  Foto: CC0

  2016 har visat sig vara ett ypperligt år för eldrivna fordon. I Sverige väljer allt fler konsumenter elbil eller elcykel framför de konventionella varianterna.

  I oktober ökade antalet laddbara bilar med 1070 stycken, en ökning 63 procent större än oktober förra året. De nya siffrorna pressar upp det totala antalet laddbara bilar i Sverige till 25 870. Större delen av dessa bilar är av hybridmodell och därmed inte renodlade elbilar.

  Samtidigt som de nya siffrorna presenterades stod det även klart att årets pott av supermiljöbilspremier, ett statligt bidrag till de som väljer att köra koldioxidsnålt, hade tagit slut. Fler premier kommer, men börjar först delas ut nästa år. Efterfrågan på elfordon fortsätter med andra ord att stiga.

  Men det är inte bara bilar det gäller, även branschorganisationen Svensk Cykling rapporterar försäljningsökningar för eldrivna tvåhjulingar.

  Vi ser många tecken på att elcykelboomen är här nu, och att intresset kommer att fortsätta att växa. Inte minst lockas tveksamma bilister att välja cykel som transportmedel, säger Klas Elm från Svensk Cykling.

  Enligt organisationen står elcyklarna nu för 7 procent av den totala marknaden. Antalet nya elcyklar 2016 väntas uppgå till 45 000.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.